Bijen, hommels en wespen

Bijen

Wespen kunnen verward worden met (honing)bijen. De kleur van bijen varieert van goud-bruin tot bijna zwart, zijn vaak agressiever en alleen vrouwtjesbijen kunnen steken. Bovendien kunnen de vrouwtjes, wanneer ze zich bedreigd voelen, herhaaldelijk steken. In de meeste gevallen zullen bijensteken geen langetermijneffecten met zich mee brengen, behalve als u allergisch bent voor bijensteken.

 

Hommels

Een hommel heeft qua uiterlijke kenmerken veel met de bij gemeen. Het grote verschil is dat hommels behoorlijk groter en sterker zijn. Daarnaast heeft een hommel veel meer lichaamsbeharing.

 

Wespen

Wespen zijn het meest actief in de zomermaanden. In Nederland veroorzaken de gewone en Duitse wespen de meeste irritatie en pijnlijke steken. Zelfs met hun speciale geel-zwarte lichamen kunnen ze gemakkelijk verward worden met hoornaars. 

 

Zijn bijen, hommels en wespen gevaarlijk?

Ze kunnen zeer zeker gevaarlijk zijn. Mensen die allergisch zijn voor wespen- en bijensteken kunnen zelfs in levensgevaar komen. Verder kunt u ongemerkt een wesp of bij doorslikken, wanneer deze bijvoorbeeld in uw blikje Cola zit. Wanneer de wesp of bij u in de keel steekt kan de keel dermate opzwellen dat u stikt.

 

Wespensteek

Waar bevinden de bijen-, hommels- en wespennesten zich doorgaans?

Wespen- en bijennesten bevinden zich doorgaans onder dakranden, op zolders, in muurgaten enzovoorts. Als u een nest heeft ontdekt, is het heel belangrijk om zo spoedig mogelijk hulp in te schakelen.

 

Is het verwijderen van een bijen-, hommels- en wespennest duur?

Nee. Het verwijderen van een wespen- of bijenplaag is absoluut niet duur. Het is wel belangrijk dat wij de plaag komen observeren om zodoende de grootte van de plaag vast te stellen. U kunt derhalve vrijblijvend contact met ons opnemen.


Last van deze ongedierte? Wij helpen u er graag vanaf! 
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-11122445 en online via ons contactformulier
Let op: Werkgebied +/- 20km rondom Edam-Volendam!