Mollen

De mol is een zoogdier en leeft onder de grond. Kenmerkend is de zwartfluwelen zachte pels. Doordat de haartjes van de mol willekeurig in de huid zitten, kan hij zich moeiteloos voor- en achterwaarts door de ondergrondse tunnels manouvreren. Verder worden mollen gekenmerkt door relatief grote graafklauwen en zien ze slecht door hun gebrekkig ontwikkelde ogen. Hun tastzin, daarentegen, is wél prima ontwikkeld.

Wat voor overlast kunnen mollen veroorzaken?

Mollen kunnen een aanzienlijke schade aan grasvelden, gazonnen, vaargeulen et cetera aanbrengen. Vanwege hun vermogen om zich per uur 4 meter ondergronds te verplaatsen, kan er een complex tunnelsysteem ontstaan. Door het graven van tunnels kunnen de wortels van jonge planten gemakkelijk kapot gaan en kunnen stenen gemakkelijk blootgelegd worden waardoor grasmaaiers enzovoorts eenvoudig geruïneerd kunnen worden.

Hoe kunt u een mollenplaag eenvoudig herkennen?

Wanneer u de volgende verschijnselen waarneemt, is het slim om snel contact met ons op te nemen.

1) Molshopen - Deze zijn te herkennen aan verse bergen aarde.

2) Stenen aan het oppervlak - Door het graven van tunnels kunnen stenen naar boven worden gevoerd.

 

Is het bestrijden van mollen prijzig?

Na vaststelling van de grootte en aard van de mollenplaag kunnen wij een goede prijsindicatie maken. Het keer op keer opnieuw beplanten van uw tuin zal op den duur veel meer geld kosten dan het eenmalig bestrijden van de mollen. 

Van uw mollenplaag af?

Indien u geteisterd wordt door een mollenplaag, wilt u daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Aarzel daarom niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

 


Last van deze ongedierte? Wij helpen u er graag vanaf! 
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-11122445 en online via ons contactformulier
Let op: Werkgebied +/- 20km rondom Edam-Volendam!