Wie zijn wij

Ongediertebestrijding

Het is niet bepaald een verschijnsel waar u op zit te wachten: een ongedierteplaag. Toch is het in veel woningen en/of bedrijfspanden absoluut niet iets zeldzaams. Zo kunnen mensen te maken krijgen met vervelende insecten, zoals bedwantsen, vlooien, kakkerlakken of motten. Maar ook grotere knaagdieren, zoals ratten en muizen, kunnen uw woning terroriseren. In de meeste gevallen heb je snel door dat je te maken hebt met ongedierte. Zo kun je de insecten gemakkelijk zien bewegen, en kunnen ze schade aan uw hout en/of kleding aanrichten. Doorgaans, wanneer de plaag nog beperkt is, kunt u het probleem nog zelf wel oplossen. Er zijn immers genoeg bestrijdingsmiddeltjes om van het ongedierte af te komen. Maar indien je écht te maken hebt met een ongedierteplaag, kan dit een zeer moeilijk te bestrijden probleem zijn. Je krijgt de plaagdieren dan op geen enkele wijze meer je huis of bedrijfspand uit. Er rest dan nog één optie: hulp inschakelen.

Wat is ongediertebestrijding (IPM)?

''Integrated Pest Management'', oftewel IPM, staat gelijk aan een goede en duurzame wijze van werken. Vertaald naar het Nederlands betekent IPM: ''geïntegreerde plaagdierbeheersing''. IPM gaat uit van een bepaald patroon van werken, waarbij vooral gefocust wordt op het voorkómen en het verwijderen van de aanwezigheid van ongedierte / plaagdieren. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is om zo min mogelijk (schadelijke) biociden in te zetten.

Wat staat centraal binnen het IPM?

Totale knowhow over het plaagdier in kwestie staat centraal binnen het IPM. Met het verwijderen van de primaire levensbehoeften van het dier, zoals water, eten, schuilplaatsen et cetera, wordt er door de bestrijdingstechnicus naar gestreefd om zo min mogelijk chemische biociden toe te passen.

Hoe gaan wij te werk?

Binnen het IPM-model staan altijd 4 vaste stappen centraal.

Stap 1: Inspectie 

Hierbij wordt zoveel mogelijk data verzameld om vervolgens de kwaliteit van de woning, plaagdier-risicogebieden, hygiëne en wering in kaart te brengen.

Stap 2: Determinatie

Hierbij wordt nauwkeurig bepaald met welk (plaag)dier de opdrachtgever te maken heeft. Aan de hand van de levenswijze en gedragingen van het dier in kwestie, wordt een plan van aanpak opgesteld. Naast de verantwoordelijkheden van de opdrachtgever, worden ook de verantwoordelijkheden van de opdrachtnemer vastgesteld.

Stap 3: Behandeling

Hierbij worden de eerder vastgelegde bestrijdings-, werings-, en detectiemaatregelen ten uitvoer gebracht.

Stap 4: Nabespreking en verbetering

Hierbij worden samen met de opdrachtgever de behaalde resultaten nabesproken. Indien nodig worden hierbij tevens corrigerende werkzaamheden vastgesteld.

Ongedierte? Wij helpen u graag!

Wanneer u te maken heeft met ongedierte, wilt u hier zo snel mogelijk vanaf. Bel daarom op 06-11122445 of neem schriftelijk contact met ons op!


Last van deze ongedierte? Wij helpen u er graag vanaf! 
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-11122445 en online via ons contactformulier
Let op: Werkgebied +/- 20km rondom Edam-Volendam!